Belépés

Lépj be
Google+
Belépés emaillel
Még nem regisztráltál? Regisztrálj itt!

Regisztráció

Regisztrálj facebook vagy Google+ használatával!
Google+

Regisztráció

Növényeket nyomtat egy japán feltaláló

dp_ill_1218_2-01

Kategóriák: Blog

Ételnyomtatásnál egyre gyakrabban hangzik el a kérdés, hogy tényleg csak valamilyen műanyagból printelhetők élelmiszerek, vagy esetleg másból is. Sokan keresnek alternatív megoldásokat, például a magokkal és csírákkal kísérletező 21 éves holland Chloé Rutzerveld vagy a Sonynál dolgozó Yuichiro Takeuchi. Ő élelmiszerek helyett növények felől közelíti meg a kérdést – nyomtathatók-e, és ha igen, milyenek, mekkorák? Igen a válasz, elvileg nagyon sok növény és virág, akár egész kertek is nyomtathatók bármilyen méretben, formában. Tervezhetjük őket asztalra, ablakpárkányra, tetőre, bár a tokiói informatikus kifejezetten az utóbbi megoldásra gondol.
„Speciális kulturális okokból a szentjánosbogarakat nagyon szeretjük Japánban. Csak eredeti természetes környezetben élnek, így nem látjuk őket a sűrűn lakott, beépített Tokióban. Remélem, hogy ha egyre több tetőn lesz nyomtatott kert, és egy szép napon felénk is újra megjelennek a szentjánosbogarak” – nyilatkozta.
Kertjeinek persze más rendeltetése is lesz: friss oxigént termelnek, csökkentik a széndioxid-kibocsátást. Szintén bizonyított, hogy a zöldebb környezet inspirál, növeli a kreativitást, egészségesebb lesz tőle minden, akár a táplálkozás is.