Belépés

Lépj be
Google+
Belépés emaillel
Még nem regisztráltál? Regisztrálj itt!

Regisztráció

Regisztrálj facebook vagy Google+ használatával!
Google+

Regisztráció

3 ok, hogy miért válaszd a paleo étrendet 2016-ban is

dp_ill_1215-01 (1)

Kategóriák: Blog

Napjaink embere alig veszi észre teste jelzéseit, mert elvesztette kapcsolatát a természettel. A paleo étrend háromféleképpen segíti, hogy újra rátaláljon.

1. A paleolit táplálkozási forma megmutatja, hogyan térhetünk vissza őseink étkezési szokásaihoz úgy, hogy közben összhangot teremtsünk testünk igényeivel, miközben eleget teszünk a modern társadalom felől érkező elvárásoknak.

2. A paleo követői szerint civilizációs betegségeink (cukorbetegség, legkülönfélébb allergiás megbetegedések, daganatos elváltozások, lisztérzékenység stb.) kialakulásában nagy szerepet játszhat, azoknak a tápanyagoknak a fogyasztása, melyekhez az emberi szervezet 5-10 ezer év alatt sem tudott megfelelően alkalmazkodni.

3. A drasztikusan megváltozott életmód és táplálkozás modern egészségügyi krízishez vezethet. Ha összehasonlítjuk a természeti népek egészségét a miénkkel, döbbenten láthatjuk, hogy náluk teljesen ismeretlenek azok a betegségek, amelyek nálunk az elsőszámú halálozási okok. A természeti ember nem fogyasztott gabonaféléket, cukrot és tejet, viszont étrendje gazdag a jó minőségű állati fehérjében (húsfélék, halak, zsírok és tojás), a friss zöldségekben és gyümölcsökben, illetve diófélékben.

Próbáld ki a Paleot itt nálunk!